Джокович: Бил съм и по-слаб

от в 15:15 на 11.03.2017
Георги Христов

Носителят на 12 титли от Големия шлем и бивш №1 в света Новак Джокович не смята, че има проблем с килограмите. Медиите в Сърбия изразиха притеснение, че най-голямата звезда на местния спорт е отслабнал значително и това е една от причините в последните няколко месеца да допуска изненадващи поражения и да отстъпи върха на Анди Мъри.

"Бил съм и по-слаб. Не стъпвам на кантара толкова често. Теглото ми се променя непрекъснато, по всяка вероятност съм по-малко килограми от миналата година. Но това не означава нищо, намерих отличен баланс между динамика, бързина и сила. Чувствам се достатъчно силен. Този спорт изисква тялото ти да бъде в добра физическа форма", отчете Джокович.

"Надявам се и вярвам, че вървя в правилната посока. Чувствам се по-добре, отколкото преди няколко месеца. Ако погледнем генерално на нещата, сега съм различен играч в сравнение с миналия сезон. Чувствам се по-комфортно, по-свеж... Очаквам с нетърпение мачовете и се чувствам по-уверен на корта. Трябваше да намеря мотивацията отново и да се върна на правилния път. Много по-лесно е за вълка, който е поел към върха на планината. Пътят не е лек, но той е по-гладен от вълк, който стои на някой хълм. Аз съм от вълците, които вървят нагоре. Гладен съм, но аз не съм единственият", каза още Джокера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Бил съм и по-слаб Георги Христов
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook