Джокович: Чувствах се обезсилен, а отношението на моите колеги ме нарани много

от в 19:23 на 16.02.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович най-после реши да говори открито за изживяната сага в Мелбърн, която остави крайно неприятни спомени у световния номер едно, който не беше допуснат до участие на Аустрелиън Оупън. Водачът в ранглистата остава единственият неваксиниран тенисист в топ 100 и това може да бъде сериозна пречка в неговата кариера, имайки предвид налагането на задължително ваксиниране в повечето важни състезания, но сърбинът остава непреклонен в позицията си и изглежда готов да жертва всичко, за да отстоява своите принципи, а ето какво сподели самият тенисист пред BBC за пребиваването си в имиграционния хотел, където беше настанен по време на престоя си в Австралия.

"Не беше никак приятно изживяване, но не съм тук, за да се оплаквам от условията в имиграционния хотел. Пристигнах там много късно и се чувствах напълно обезсилен. Телефонът ми беше отнет, като нямах никаква възможност да спя през тези седем дни, тъй като минавах през различни интервюта на всеки 30 минути и това продължаваше през цялата нощ. Визата ми на няколко пъти беше анулирана, след което отново биваше възстановена. Все пак имах четири дни, в които бях свободен и можех да тренирам, но въобще не можех да провеждам обичайните си занятия, защото около "Род Лейвър Арена" постоянно летяха хеликоптери, а камерите бяха разположени на всеки ъгъл.

Най-много обаче ме нарани отношението на моите колеги. Имах възможността да усетя негативната енергия на хората от тенис обществеността спрямо мен, макар че знаех как мнението им се базира на медийните репортажи, докато самият аз не можех да кажа каквото и да било, тъй като изпитвах нужното уважение към съдебния процес и самия турнир" - завърши 20-кратният шампион от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Чувствах се обезсилен, а отношението на моите колеги ме нарани много Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook