Джокович до болка откровен за себе си: "Нивото ми на игра беше наистина много ниско"

от в 13:43 на 12.03.2024
Елеонора Александрова

Преди броени часове, в Индиън Уелс, Новак Джокович претърпя истински шок, като сърбинът понесе едно от най-неочакваните поражения в кариерата, а именно това от световния номер 123, Лука Нарди с 4:6, 6:3, 3:6. Това бе първа загуба за рекордьора по брой титли от Големия шлем срещу тенисист извън топ 100 в Мастърс турнир от 2008-ма насам, а на пресконференцията си след мача, "Джокера" не спести критики спрямо себе си, без да скрие похвалите си спрямо младия италианец:

"Лука влезе в схемата, като щастлив губещ в основната схема, следователно нямаше какво да губи. Той наистина игра страхотно. Заслужено спечели мача, но бях по-изненадан от моето ниво. Нивото ми на игра беше наистина много ниско."

Световният номер 1 допълни и за липсата на титли през 2024-та, като това е първият му сезон с подобно начало на сезона от 2017-та насам:

"Тази година не съм спечелил титли. Това не е нещо, с което съм свикнал. Повечето ми сезони започваха с победа на финал от Аустрелиън Оупън, от Дубай, или в който и да е друг турнир. Това е част от спорта. Просто трябва да го приемеш. Понякога печелиш, понякога губиш. Надявам се да постигам повече положителни резултати и да продължавам напред. Всеки турнир, който спечеля в бъдеще, ще бъде добре дошъл за мен. Очевидно трябва да вдигна формата си, която не е добра в последните 3-4 надпревари, където наистина не показах най-добрия си тенис."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович до болка откровен за себе си: "Нивото ми на игра беше наистина много ниско" Елеонора Александрова
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook