Джокович е под въпрос за АО 2022; обяви къде ще играе до края на този сезон

от в 20:50 на 18.10.2021
Мирела Николова

Тазгодишното Открито първенство на САЩ не завърши по желания начин за Новак Джокович, който не успя да сбъдне мечтата си да постигне "Календарен Голям шлем", след като се препъна на последното си предизвикателство, а именно Даниил Медведев. Несъмнено това преследване на историята изстиска световния №1 както физически, така и ментално, поради което той взе решение да си даде заслужена почивка след натоварения сезон дотук, като допреди няколко дни дори не беше ясно дали ще го видим отново в игра до края на 2021-ва.

За щастие на всички негови фенове, сърбинът ще се завърне на корта в началото на следващия месец, когато му предстои да вземе участие в Мастърса в Париж, след което ще отпътува за Торино, където ще се включи във Финалния Мастърс, който за първа година ще се проведе в италианския град. Сезон 2021 за Новак ще завърши с участие на Купа "Дейвис", като вчера неговият сънародник Филип Крайнович заяви, че целта на отборът на Сърбия е нищо друго освен титлата. 

Освен това Ноле сподели, че все още не е сигурен дали ще се ваксинира против COVID-19, което би го лишило от възможността да играе на Аустрелиън Оупън през 2022-ра, тъй като местното правителство въведе правило за задължително поставяне на ваксина, ако даденият състезател има желание да участва в първия за годината турнир от Шлема.


Ето как да гледаме тенис мачове безплатно

Оцени тази статия:
Джокович е под въпрос за АО 2022; обяви къде ще играе до края на този сезон Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | любопитно | новак джокович

Коментари

Следвайте ни в Facebook