Джокович е само на победа от пълното величие (превю)

от в 08:56 на 29.08.2020
Калоян Пламенов

Новак Джокович е изправен пред невероятната възможност да направи втори кариерен златен "Мастърс", ако днес успее да спечели финала срещу Милош Раонич на Western and Southern Open, който тази година се провежда в Ню Йорк.

На хартия сърбинът е фаворит, но канадецът изобщо не е за подценяване с оглед на страхотната игра, която показва през цялата седмица.

Големият въпрос преди този финал е дали Милош ще успее да спре сръбския ас, който е изправен пред невероятно постижение, при победа днес.

Джокович е печелил всички "Мастърс" турнири, като във въпросния до момента има само една титла, която датира от преди две години.

При победа в днешния мач той ще е спечелил всеки турнир от сериите на ATP 1000 поне по два пъти, което ще му гарантира невероятно постижение.

Освен това има възможност да се изравни с Рафаел Надал по брой "Мастърс" титли, ако успее да победи в днешния си мач. Испанецът е лидер в това отношение с 35 трофея на това ниво, а сърбинът има с един по-малко. 

Лидерът в световната ранглиста ще бъде доста уверен днес, тъй като в статистиката на ATP води с 10-0 победи в преките мачове срещу канадеца.

Сега обаче ситуацията е съвсем различна, тъй като и двамата нямат игрова практика от месеци заради COVID-19.

Това е 51-и "Мастърс" финал за сърбина, като също толкова има и Рафаел Надал. Роджър Федерер е трети в тази престижна класация с 50. До момента Ноле е постигнал цели 359 победи в това ниво турнири, а лидер в това отношение е Рафаел Надал със своите 384 победи. 

Не може също така да не се отбележи, че макар това да е седми финал на Джоко в този турнир той има само един спечелен. До момента общата статистика на сръбския ас е 1-5 победи, което е крайно негативна серия. 

Финалът между двамата е днес не преди 20:00 часа българско време. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович е само на победа от пълното величие (превю) Калоян Пламенов
Теми:  
милош раонич | новак джокович | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook