Джокович: Емоционалните следи от Австралия ме преследваха, но вече ги преодолях

от в 10:50 на 06.05.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да преживее много трудни моменти през началото на годината, тъй като беше екстрадиран от Мелбърн и не получи възможност да защитава титлата си. Сърбинът също така не беше допуснат до участие на двете състезания от сериите "Мастърс" в САЩ, защото продължаваше да не желае да се имунизира против коронавирус. Изглежда обаче, че тези проблеми вече са зад гърба на световния номер едно, имайки предвид отпадането на противоепидемичните мерки в почти всички страни и Ноле отново е постоянна част от ATP Тура. Джокович пък признава пред TennisChannel колко трудно е изживял случилото се по-рано през сезона и не крие множеството трудни моменти по пътя към обратното си поява на корта:

"Щом се върнах от Австралия, то трябва да призная, че подцених емоционалното състояние, в което се намирах. Казах си как вече не съм там и е станало каквото има да става, а аз продължавам напред. Впоследствие обаче усетих присъствието на всички емоционални и ментални следи от случилото се. Всъщност започнах полека да преодолявам това едва през последните две седмици и го превърнах в положителна енергия. Сблъсках се с обстоятелства, които никога не бях срещал през цялата си кариера. Считам себе си за много опитен човек в света на тениса и знам отлично какво да очаквам на корта и извън него, но тук ставаш въпрос за нещо напълно неочаквано и то имаше своя негативен ефект върху моето психологическо състояние.

Когато отново се завърнах към участие в турнирите, то опитвах незабавно да се завърна към своето оптимално състояние и да подходя все едно става въпрос за просто поредния турнир. Оказа се, че не е лесно да се абстрахираш от тези събития и това ме дърпаше назад в началото, защото просто не можех да бъда себе си, изпитвах далеч повече нервно напрежение от обикновено и имах прекалено дефанзивна настройка за игра. Отне ми известно време, докато отново се завърна към обичайния баланс в своята игра, а подкрепата на феновете в Сърбия ми помогна изключително много през миналата седмица, за да премина най-после през всичко това и да показвам отново най-добрия си тенис" - завършва първата ракета на света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Емоционалните следи от Австралия ме преследваха, но вече ги преодолях Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook