Джокович: Федерер вдъхновява всички

от в 23:39 на 07.02.2016
Tennis.bg

Световният номер 1 Новак Джокович призна, че Роджър Федерер служи за вдъхновение на всички с представянето си на 34 години. Сърбинът не крие, че амбициите му са свързани с това да спечели още много титли от Големия шлем.

В Мелбърн Ноле спечели своята шеста титла и общо 11-а в турнирите от топ 4. Именно там сърбинът надви Федерер в полуфиналите.

Следващата цел на Ноле е "Ролан Гарос", където той може да се превърна в осмия човек в историята с кариерен Голям шлем.

"Роджър вдъхновява много хора. Той е велик шампиони, наистина постоянен е. Той продължава да играе на тази възраст и то на най-високо ниво.

"Играхме няколко финала в Големия шлем миналата година - Уимбълдън и US Open. Той стигна полуфиналите в Мелбърн, така че явно няма намерение да намалява оборотите.

"Демонстрира много високо ниво. Движи се добре, играе невероятно за 34-годишен. Това ми дава увереност, че и пред мен остават още много години.

"Не знам дали ще успея да задържа такова ниво на тази възраст, но ще се опитам," коментира Джокович.

Новак не пропусна да похвали и Рафаел Надал с оглед предстоящия сезон на червени кортове като го определи за несъмнения на Крал на клея.

"Абсолютно. Ще бъде неуважително да кажа друго след всичко, което е постигнал на клей. Той остава най-трудното препятствие. Всички знаят, че е Краля на клея. Печелил е в Париж девет пъти."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Федерер вдъхновява всички Tennis.bg
Теми:  
новак джокович | роджър федерер | тенис легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook