Джокович: Гахов ме надигра в първия сет; винаги ми е било трудно да се адаптирам към клея

от в 11:03 на 12.04.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович срещна неочаквано сериозна съпротива в откриващия си двубой на Мастърса в Монте Карло. Ноле се изправи срещу квалфиканта Иван Гахов, който няма нито една ATP победа в цялата си кариера, но се представи изключително достойно и дори водеше с пробив в първия сет, но все пак по-голямата класа на сърбина става видима с напредването на сблъсъка и фаворитът се наложи с крайното 7:6(5) 6:2. Впоследствие топ поставеният не пропусна да похвали съперника си, ала същевременно обърна внимание и как собственото му равнище е далеч от желаното:

"Щастлив съм да започна сезон на клей с победа. Не знаех много за днешния си съперник и разчитах единствено на видеото му от вчерашния мач, но той наистина се представи много добре. Знаех, че играе с лявата ръка, а аз не съм тренирал с левичари през последните няколко седмици, така че ми отне известно време, докато свикна с неговия форхенд. Гахов се оказа наистина чудесен тенисист, който има нетипична игра за руснак, но знам, че той тренира от дълго време в Испания и затова се справя толкова добре на тази настилка. Истината, е че той ме надигра в първия сет, но някак успях да го спечеля и във втория вече достигнах до нивото, към което се стремя.

Както знаете, то за мен клеят е най-трудната настилка по отношение на адаптацията и обикновено имам нужда от поне два турнира, за да заиграя на желаното ниво. Тази година нещата не са по-различни. Проведох добър 3-седмичен тренировъчен лагер, но официалните двубои са нещо съвсем друго и днес не ми беше никак лесно да намеря своя ритъм и да удрям топката добре. Може би някои състезатели са в състояние да правят по-плавно този преход към червените кортове, но аз винаги съм се нуждаел от изиграването на възможно повече двубои и се надявам да си ги набавя през тази седмица" - сподели световният номер едно в своята пресконференция след мача.

Източник: Ubitennis

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Гахов ме надигра в първия сет; винаги ми е било трудно да се адаптирам към клея Калоян Соколов
Теми:  
atp | иинтервюта | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook