Джокович: Голяма част от мен си отиде с новините за отказванията на Федерер и Надал

от в 00:00 на 12.10.2024
Елеонора Александрова

Ерата на Голямата тройка в тениса ще бъде запомнена като най-паметната в историята на тениса, а съперничеството между Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович завинаги ще остана в съзнанието на всеки тенис фен, имайки предвид десеките епични битки между трите легенди през годините.

Към момента обаче единствено Джокович все още продължава да се състезава активно, след като Федерер се оттегли от професионалния тенис през 2022-та година, а вчера Рафаел Надал обяви, че тазгодишната Купа Дейвис ще е последният турнир в неговата кариера.

Самият сърбин посвети трогателен пост на Матадора и разкри, че възнамерява да пътува до Малага, за да гледа последния двубой на своя голям съперник, а "Джокера" не скри, че за него е далеч по-трудно да се мотивира, когато вечните му съперници вече не са наоколо:

"Видяхте какво качих в Instagram. Всяка дума е искрена. Рафа беше най-големият ми съперник. Съперничеството, което имах с него, повлия най-много кариерата ми. Това негов решение беше очаквано, но в същото време изпитах същия шок, както  Роджър преди две години и с Анди (Мъри) преди няколко месеца.

Ако трябва да бъда честен, всичко това е много емоционално за мен. Не знам какво ще е бъдещето ми в спорта. Все още изпитвам удоволствие от това да се състезавам, но голяма част от мен си тръгна с тези новини. Това са трудни новини за света не само на тениса, но и на спорта. Рафа е вдъхновение за милиони деца по света.” - допълни 24-кратният "мейджър" шампион.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Голяма част от мен си отиде с новините за отказванията на Федерер и Надал Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook