Джокович: Григор е един от най-талантливите тенисисти, срещу които съм се изправял

от в 13:32 на 23.05.2023
Калоян Соколов

 Новак Джокович никога не е крил топлите си чувства и уважение по адрес на Григор Димитров, като дори си позволи да го определи за свой "балкански брат", когато му предстоеше да се изправи срещу него на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Тогава сърбинът се наложи с 3:0 сета, на съвсем наскоро двамата отново премериха сили един срещу друг в 1/16-финален двубой от Мастърса в Рим, а отново победата отиде в актива на 22-кратния шампион от шлема, макар че този път първата ни ракета съумя да спечели сет.

Впоследствие бившият номер едно отдаде дължимото на своя съперник в интервюто си на корта и го поздрави за силната игра през втората част, но Ноле е имал и медийна изява пред Tennis Channel непосредствено след двубоя и там е направил огромен комплимент по адрес на нашия топ състезател:

"Григор винаги показва най-добрия си тенис на голямата сцена. Той е в Тура вече от толкова много години и е изключително опитен състезател. С него се познаваме много добре и мога да кажа, че е един от най-талантливите тенисисти, срещу които съм се изправял и е способен да спечели подобен мач на всяка една настилка" - не спести Джокера похвалите си към родния ни представител.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Григор е един от най-талантливите тенисисти, срещу които съм се изправял Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | любопитно | новак джокович | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook