Джокович: Хората смятат, че не е умно да играя на Уимбълдън, но не съм тук за 1 или 2 мача

от в 00:43 на 25.06.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович още през вчерашния ден излетя за Лондон, а днес проведе първата си тренировка на кортовете на Уимбълдън. 7-кратният шампион изигра тренировъчен сет с Федерико Кория, в който навакса изостава от 2:6 точки в тайбрека и в крайна сметка го спечели. Сърбинът само преди две седмици претърпия операция на десния си мениксус и мнозина считаха за аболютно невъзможно неговото участие на "свещената трева", но дoскорошният номер едно изглежда е готов да ги опровергае:

"Не съм дошъл тук, за да изиграя един или два мача. Планът през цялото време беше да участвам на Уимбълдън и точно това се опитвам да направя. Затова дойдох тук малко по-рано, тъй като искам да видя как ще върви тренировъчния процес. Много хора мислят, че не е реалистично или умно да играя на този турнир, но нямаше да бъде тук, ако нямах разрешението на медицинския си екип.

Ще играя на Уимбълдън при условив, че мога наистина да се боря за титлата. Трудно е да предвидиш как ще се развие дадена надпревара от Шлема, но засега гледам на нещата ден за ден и накрая с екипа  ми ще вземе решение за моето участие, вземайки предвид нашето усещане, наблюдение и чувства. Ако знам, че мога да играя близко до своя максимум, то ще участвам на турнира. При положение, че случаят не е такъв, ще дам шанс на някой друг да играе вместо мен" - сподели "Джокера" пред медиите.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Хората смятат, че не е умно да играя на Уимбълдън, но не съм тук за 1 или 2 мача Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook