Джокович и Чачич се разминаха на косъм с победата над Германия в трисетова драма!

от в 23:58 на 27.11.2021
Мирела Николова

Сръбският отбор попадна в група F на тазгодишните Финали на Купа "Дейвис", където останалите два тима са тези на Германия и Австрия. През вчерашния ден сърбите бяха категорични над Австрия, записвайки три победи в също толкова изиграни срещи, но днес бяха надиграни от германския отбор, който, макар липсата на Александър Зверев, си остава сериозна заплаха.

След като по-рано през деня Филип Краинович инкасира поражение от Доминик Кьопфер, впоследствие Новак Джокович не остави шансове на Ян-Ленард Щруф и така всичко щеше да бъде решено в сблъсъка на двойки, където за Сърбия излязоха световният №1 на сингъл и Никола Чачич, а Германия бе представена от двамата специалисти на двойки в лицето на Кевин Кравиц и Тим Пюц. Въпреки че германците влязоха в двубоя като фаворити, западните ни съседи не им отстъпваха по нищо и дори разполагаха с аванс в третата част, който обаче бе наваксан от немския тандем, за да се стигне до тайбрек, с който бе подпечатан успехът на Германия - 7:6(5) 3:6 7:6(5).

В дебютните минути на мача си личеше класата на Кравиц и Пюц, чиито забележителни умения при каретата ги изведоха до първи пробив. Сърбите обаче отреагираха моментално и благодарение на отличните ретури на световния №1 те успяха да осъществят светкавичен рибрейк. От там насетне сервиращите си взимаха рутинно подаванията и напълно закономерно развръзката дойде в тайбрек, в който ранен минипробив се оказа решителен за изхода на откриващия сет.

Втората част също се развиваше равностойно до 3:3, когато в Тилдъновия гейм началният удар на Чачич се пропука и сръбският тандем бе изправен пред опасност от инкасиране на пробив, но до такъв така и не се стигна, тъй като Джокович и партньорът му проявиха характер и успяха да излязат невредими от трудната ситуация. Това сякаш даде необходимия импулс на двамата балканци, които заиграха все по-уверено и още в ответния сервис гейм на противниците осъществиха брейк, който ги приближи до трети решителен сет.

Играта на Джокович и Чачич се намираше в сериозен подем и пренесли устрема си от края на предходната част, съумяха да си изградят комфортна преднина и в този сет, реализирайки брейк в третия гейм. Те запазиха лидерството си в резултата до 4:2, като дори имаха възможност да дублират аванса си от пробив и да сервират за победата, ала германците се мобилизираха и не позволиха това да се случи. Нещо повече - съвсем скоро те наваксаха изоставането си и дори излязоха напред в резултата с 5:4. 

Сръбските представители поставиха под напрежение подаването на съперниците си при 5:5, сдобивайки се с два скрити мачбола, ала специалистите на двойки демонстрираха класата си и измъкнаха този толкова важен гейм. Съвсем резонно изходът на този толкова оспорван сблъсък, бе решен в тайбрек, където няколко неточности от ракетите на Джокович и Чачич помогнаха на Кравиц и Пюц да си узаконят успеха.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович и Чачич се разминаха на косъм с победата над Германия в трисетова драма! Мирела Николова
Теми:  
atp | кевин кравиц | купа дейвис | никола чачич | новак джокович | Обзори | тим пюц

Коментари





Следвайте ни в Facebook