Джокович и Крайнович показаха воля, но силите им не стигнаха за втори успех в Париж

от в 18:22 на 03.11.2021
Мирела Николова

Новак Джокович се завърна на корта след близо двумесечно отсъствие с победи в откриващите кръгове както в двойковата надпревара на Мастърса в Париж, така и в индивидуалната. Световният №1 и неговият сънародник Филип Крайнович обаче не успяха да се класират за четвъртфиналите, след като днес бяха надиграни от шестите поставени в схемата Джон Пиърс и Филип Полашек. Макар че сърбите показаха добра игра и през голяма част от мача бяха равностойни на известното дуо срещу себе си, те не съумяха да се преборят за важните точки в срещата и напуснаха турнира след 6:7(2) 4:6.

Срещата стартира оптимистично за Джокович и Крайнович, които се сдобиха с 3 брейкбола още в дебютното подаване на противниците си, но не успяха да ги материализират. Впоследствие балканският тандем на свой ред инкасира пробив и изостана с 3:5, ала моментално се върна в битката за сета след светкавичен рибрейк. Стигна се до тайбрек, в който шестите в схемата бяха изключително стабилни и не оставиха шансове на новосформираното дуо, за да поведат в отделните части.

Вторият сет също бе доста равностоен и оспорван, като пробивите отново липсваха до 4:4. Тогава отлично сработеният тандем на Пиърс и Полашек оказа натиск върху противниковото подаване и нанесе първия брейк в тази част, който се оказа и решителен за изхода на двубоя.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович и Крайнович показаха воля, но силите им не стигнаха за втори успех в Париж Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | париж мастърс | филип крайнович

Коментари





Следвайте ни в Facebook