Джокович и партньорът му отстраниха топ поставените и са на 1/2-финал в Майорка

от в 19:51 на 23.06.2021
Мирела Николова

Новак Джокович продължава с безпогрешните си изяви в последните няколко седмици - след като вдигна "Купата на мускетарите" в Париж, сърбинът се включи в двойковата надпревара в Майорка, където участва рамо до рамо със своя приятел Карлос Гомес-Ерера. През вчерашния ден световният №1 и неговият партньор реализираха страхотен обрат на старта, а днес дадоха сериозна заявка за бъдещи успехи, след като надделяха в трисетова битка над топ поставените и доказани специалисти на двойки Марсел Гранойерс и Орасио Себайос с 4:6 7:6(3) 10:8, като по този начин си гарантираха място в полуфиналите, където ще срещнат Оливер Марах и Айсам-Ал-Хак Куреши.

Двубоят стартира по най-лошия възможен начин за сръбско-испанското дуо, което допусна пробив още в дебютното си подаване. Оттам насетне сетът се разви изцяло под диктовката на сервиращите и в крайна сметка именно този ранен брейк наклони везните в полза на Гранойерс и Себайос след края на откриващата част.

Вторият сет отново започна колебливо за Джокович и Гомес, които отново бяха изправени пред опасност от инкасиране на пробив в първия си сервис гейм, но този път не позволиха да се стигне до изоставане. Сервиращите почти не срещаха затруднения на собствено подаване и закономерно тази толкова равностойна и оспорвана част бе решена в тайбрек. Там новосформираният тандем бе повече от категоричен и възвърна паритета в общия резултат.

В третия сет, който представлява дълъг тайбрек до 10, Джокович и Гомес бяха тези, които държаха инициативата през повечето време и бавно, но славно се приближаваха до крайния успех, който дойде след още първия получен мачбол.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович и партньорът му отстраниха топ поставените и са на 1/2-финал в Майорка Мирела Николова
Теми:  
atp | Двойки | майорка | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook