Джокович: Искам отново да преследвам Календарен шлем; уверен съм, че имам шанс

от в 12:45 на 13.06.2023
Мирела Николова

През 2021 г. Новак Джокович се намираше само на една победа от това да оформи Календарен шлем и да се превърне в едва първия човек от Род Лейвър през 1969 г., който е печелил четирите турнира от Големия шлем в една и съща година. Тогава сърбинът бе спрян от Даниил Медведев в мача за титлата на US Open, но в момента изглежда, че Ноле отново се е прицелил в постигането на Календарен шлем, половината от пътя към който е изминат, след като вече завоюва трофеите на Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос.

"Искам отново да се поставя в позиция, в която да преследвам Календарен шлем в Ню Йорк. Разбира се, преди това трябва да спечеля Уимбълдън. Фактът, че триумфирах във всяко от последните четири издания на надпреварата, ми дава сериозна доза увереност, че имам шанс да постигна целта си. Нямам търпение, Уимбълдън е турнирът на мечтите ми, винаги е много специално да бъда там.

Ако успея да завоювам трофея там, то ще получа шанс отново да преследвам историята в Ню Йорк. Пропуснах възможността си преди няколко години, препъвайки се на последното стъпало, когато загубих срещу Медведев. Тогава почувствах любовта на американците, на всички зрители, които бяха на трибуните. Бях поразен от емоциите, които тяхната подкрепа породи в мен на този ден, на този корт. Затова нямам търпение да се завърна там", споделя рекордьорът по титли от Шлема, който през миналата година не бе допуснат до участие на Откритото първенство на САЩ заради отказа си да се ваксинира.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Искам отново да преследвам Календарен шлем; уверен съм, че имам шанс Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | интервю | календарен шлем | любопитно | новак джокович | ролан гарос 2023 | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook