Джокович: Изиграх най-добрия си мач за сезона; имам отлично чувство преди финала

от в 10:25 на 19.11.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович показа тенис достоен за "Лувъра" в полуфиналния си сблъсък срещу Карлос Алкарас от ATP финалите и недвусмислено даде отговор на въпроса дали Алкарас е готов да го замени като нов доминант в Тура. Сърбинът ясно заяви, че е най-добрият играч на планетата и отпусна само пет гейма на най-големия си конкурент за трона в мъжкия тенис, а самият Джокович беше много щастлив с нивото си на игра, съдейки по споделеното от него в последната му пресконференция:

За това пред какви трудни обстоятелства е бил поставен през миналата година, неяснотата къде  е можел да играе и невероятно му завръщане тази година:

- Използвах миналогодишните обстоятелства като гориво за тази година. Имах почти перфектен сезон в Големия шлем, което е най-важното за мен и съм под номер едно в света, така че изпълних всичките си цели и съм много щастлив от постигнатото. Все пак остава още един мач и се надявам да короновам сезона с още една победа.

За представянето си през днешния ден:

- Вероятно това е най-доброто ми представяне през сезона, имайки предвид, че се изправих срещу най-големия ми съперник в хода на годината. Имахме изключително тежки и продължителни битки през тази година. Предполагам, че и двамата очаквахме нещо подобно и тази вечер. Бях подготвен за дълга нощ, защото винаги мачовете с Карлос се решават от няколко точки, но съумях да изиграя безупречен двубой, след като пробих за 4:3 в първия сет. Показах тенис на много високо ниво и непрекъснато го поставях под напрежение в сервис геймовете му. Истината е, че нямаше по-подходящ момент да изиграя подобна среща, защото не бях на най-високото си ниво в групоавата фаза, но днес категорично се доближих до перфектното.

За приликите между Алкарас и Надал:

- Не бих казал, че си приличат особено. Те са много различни играчи. Откривам прилики единствено по отношение на техните успехи и интензитет в тениса им. Карлос е един от най-завършените състезатели, срещу които съм се изправял и е изключително впечатляващо колко е постоянен в изявите си на тази възраст. Говорим за най-младия номер едно в историята на тениса и не мисля, че има съмнение в неговите бъдещи успехи. Той все още е много млад, но винаги изкарва най-доброто от мен и се подготвям за мачовете си с него, както в тези срещу Надал и Федерер. Това е една от прилките. Трябва да си в пиковата си форма, за да победиш тези тенисисти.

За предстоящия финал със Синер и има ли допълнителна мотивация заради загубата му от същия съперник в групите:

- Да, носи допълнителна мотивация. Също така случилото се тогава, ще ми бъде полезно от аналитична гледна точка, защото мога да видя какво е нужно да направя по-добре, за да го победя. Яник е най-добрият играч в турнира досега, печелейки всеки един от четирите си мачове. Синер показва страхотен тенис и е "яхнал вълната" на подкрепа от трибуните.

Аз играя за своята седма титла, докато това е първи финал за него и вярвам, че опитът би могъл да ми помогне, но няма да е решителен за изхода на мача. Знам какво да очаквам в сблъсък срещу него в подобна атмосфера, което ще ми помогне да се подготвя максимално добре. Днешното представяне ми дава отлично чувство пред утрешния финал, защото изиграх най-добрия си мач досега.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Изиграх най-добрия си мач за сезона; имам отлично чувство преди финала Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | интервюта | новак джокович | Пресконференции | торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook