Джокович изнесе открит урок на Кецманович и е полуфиналист в Белград

от в 16:29 на 23.04.2021
Мирела Николова

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович изнесе втори пореден силен двубой в родния си град и се наложи над сънародника си Миомир Кецманович за час и 16 минути игра. От първата до последната точка носителят на 18 титли от Шлема бе този, който диктуваше събитията на корта, за да се поздрави с безкомпромисна победа с 6:1 6:3 и да си осигури място сред последните четирима на турнира в Белград. За място в мача за титлата сърбинът ще се изправи срещу някого измежду Аслан Карацев и Джанлука Магер.

Срещата стартира с изявено преимущество на страната на Джокович, който превъзхождаше съперника си във всеки един аспект от играта. Той можеше да разчита на изключително солиден сервис, с който си откриваше пътя напред към мрежата и често прибягваше до нетипичния за себе си прийом сервис-мрежа. Кецманович така и не успяваше да намери своя ритъм на игра, а плитките му удари, които с нищо не затрудняваха опитния сърбин, бяха лесна плячка за Новак, който безпроблемно ускоряваше топката, за да нанесе уинър. Съвсем резонно световният номер 1 се сдоби с аванс от 2 пробива, които предопределиха съдбата на откриващата част в полза на фаворита в мача.

Статуквото на корта се запази и във втория сет, когато Ноле отново достигна до ранна преднина от брейк още в първото подаване на противника си. Подобно на предишната част, и тук Миомир трябваше да се труди здраво, за да пробие брилянтната защита на Джокович от основната линия. Макар да повиши нивото си на представяне, изчиствайки значителна част от грешките си, довело до връщане на един от двата пробива в сета, младокът така и не намери начин да направи нещо по-значимо в срещата. Световният №1 получи възможност за спечелване на двубоя още на ретур и след феноменално разиграване, включващо отлична акция към мрежата, изумителен лоб и перфектно изпълнено стоп воле, Джокович сложи край на сблъсъка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович изнесе открит урок на Кецманович и е полуфиналист в Белград Мирела Николова
Теми:  
atp | белград | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook