Джокович: Изпращам един отличен сезон; Зверев скоро ще е шампион от Шлема

от в 09:06 на 21.11.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович засега няма да може да изравни Роджър Федерер по брой титли от финалния Мастърс. Сърбинът трябваше да преглътне второ поражение през сезона от вдъхновения Александър Зверев и така за Ноле остава единствено участието му във финалите на Купа "Дейвис", където ще се опита да донесе триумф на страната си. Изглежда обаче, че 20-кратният шампион от Шлема приема философски поражението и веднага побърза да поздрави олимпийския шампион, споделяйки следното в последвалата си пресконференция:

"Зверев днес показа нагледно защо е считан за един от най-добре сервиращите играчи в Тура, измъквайки се на няколко пъти чрез началния си удар в критичните ситуации. Аз също сервирах много добре в хода на мача, макар че изиграх един много слаб гейм на мое подаване, в който допуснах четири непредизвикани грешки и това ми коства победата. Впоследствие можех да върна пробив при 2:4, но отново допуснах неточност, изкарвайки форхенда си в аут.

Беше наистина тежък двубой, само че аз му се насладих и определено тенисът беше на много високо качество. За поредън път двамата се докарахме до собствените си лимити, ала това по никакъв начин не ми се е отразило физически и можех спокойно да играя още два часа. Загубих просто заради слабия сервис гейм в решителната част, където направих серия от лоши отигравания и впоследствие беше много трудно да се върна в резултата, защото Зверев беше на практика непробиваем.

Има обаче по-важни неща от победите и загубите, а това е именно уважението. Винаги се стараеш да надиграеш съперника си, но въпросното качество е над всичко останало и със Саша винаги сме го имали един към друг. Пожелавам му всичко най-добро, тъй като е невероятно момче и фантастичен играч. Сигурен съм, че съвсем скоро ще спечели титла от Големия шлем.

Зверев също така е чудесен приятел извън корта, с когото се разбирам чудесно и често си говорим за нещата от живота. Трудно е да бъдем чак толкова близки, защото сме съперници, само че категорично притежаваме отлична връзка помежду си и винаги съм щастлив да споделя опита си с него.

Несъмнено изпращам един великолепен сезон. Не участвах в чак толкова турнири, въпреки че успях да завърша годината като номер едно и също така счупих немалко рекорди. Можех да се представя с една идея по-добре на някои надпревари, но цялостно съм много доволен от завършека на нещата, след като спечелих титлата в Париж и се класирах за полуфиналите в Торино" - завърши Джокович.

Източник: ATP

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Изпращам един отличен сезон; Зверев скоро ще е шампион от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | любопитно | новак джокович | Пресконференции | финали торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook