Джокович изпусна солиден аванс и отпадна в Доха (видео)

от в 19:57 на 04.01.2019
Калоян Пламенов

Новак Джокович отпадна изненадващо на 1/2-финалите на турнира в Доха. Лидерът в световната ранглиста загуби от Роберто Баутиста-Агут, който от своя страна стигна до успеха след обрат след 3:6, 7:6(6), 6:4 за 2 часа и 37 минути игра, след като направи фантастичен обрат, след изоставане със сет и пробив.

Това бе и втори успех на испанеца над сърбина в съперничеството между двамата, след като той победи Джокович и на "Мастърс" турнира в Шанхай през 2016 година. След този мач може да се констатира, че определено сърбинът не е в пикова форма след почивката, след тежкия завършек на миналия сезон.

Ноле загуби по сет в последните си два мача, а днес допусна поражение, което не бе никак очаквано. В първия сет всичко бе решено от един единствен пробив, който падна във втория гейм, а до края на частта сърбинът си взе всичките подавания.

Във втория сет Ноле имаше аванс от пробив и 4:2 гейма, но Баутиста-Агут го върна в осмия гейм и докара сета до тайбрек. В него той имаше сетбол на свой сервис, но не успя да си спечели точката. При втория сетбол обаче той направи решителен минипробив. 

Третият сет пък бе решен от един пробив в първия гейм. В спор за трофея испанецът ще се изправи срещу Марко Чекинато или Томаш Бердих, които ще се срещнат във втория 1/2-финален мач от турнира.

За последно Джокович бе губил мач, в който води със сет и пробив през 2013 година срещу Томаш Бердих в Рим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович изпусна солиден аванс и отпадна в Доха (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | роберто баутиста агут | тенис | тенис бг | тенис бг джокович | тенис новини | тенис турнир в доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook