Джокович изригна към главния съдия: Колко още възнамеряваш да ни караш да играем?

от в 18:21 на 11.05.2021
Мирела Николова

Новак Джокович е един от най-експресивните и темпераментни тенисисти в професионалния спорт, като неведнъж е изпускал нервите си на корта, както стана и в двубоя му от първи кръг на Мастърса в Рим срещу Тейлър Фриц, който бе белязан от непрекъснат валеж.

18-кратният носител на титли от Големия шлем държеше мача под контрол през по-голямата част от времето и съвсем заслужено бе напред в резултата с аванс от сет и пробив във втората част, който му даде възможност да сервира за крайния успех при 5:4 в своя полза. Точно в този момент обаче дъждът се усили, което видимо разконцентрира водача в ранглистата и повлия негативно на представянето му. Той на няколко пъти влезе в диалог със съдията на стола, недоволствайки от условията, при които го принуждава да играе, но главният арбитър така и не се съобрази с исканията на Новак. В крайна сметка Джокович изостана с 15:40, а секунди по-късно Фриц реализира пробив и изравни геймовете.

Последва остра реакция от страна на сърбина, който изкрещя към съдията: "Колко още възнамеряваш да ни караш да играем!? Помолих те три пъти да провериш състоянието на корта, но ти нищо не направи!"

Няколко минути след избухването на Джокович сблъсъкът бе прекъснат при резултат 6:3 5:5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович изригна към главния съдия: Колко още възнамеряваш да ни караш да играем? Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook