Джокович: Изведох тениса си на различно ниво през последните три сета

от в 11:44 на 09.09.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович имаше тежка задача в четвъртфиналите на US Open, където се изправи срещу мощта на Матео Беретини, но тенис интелектът на сърбина взе връх над грубата сила на осмия в света и така водачът в схемата си проправи път към финалната четворка в Ню Йорк, а ето какво сподели веднага след мача:

"Беше страхотен мач, в който имаше много енергия на корта и извън него. Матео е невероятен играч и в последните години се утвърди в елита на спорта. Винаги имаме оспорвани сблъсъци с него, като днешната среща не прави изключение. Хубавото е, че веднага успях да забравя загубата на първата част, което ми помогна впоследствие да повиша нивото си и да изиграя своите най-силни три сета досега в турнира.

Сега ми предстои мач с Зверев, чиято моментна форма е страхотна, но именно преодоляването на подобни предизвикателсва носи голямата слава. Саша достигна комфортно до тази фази и е един от най-добрите в света, но познавам отлично неговия стил и съм готов за битка - завърши 20-кратният шампион от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Изведох тениса си на различно ниво през последните три сета Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook