Джокович: Ключът към спечелването на "календарния шлем" се крие в моята психика

от в 16:53 на 03.09.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович постигна втора поредна победа на US Open през вчерашния ден и вече е само на пет успеха от това да се поздрави със завоюването на "календарен шлем", което означава да триумфира на всички четири "мейджър" турнира през сезона, а самият световен номер едно разказа на последвалата си пресконференция как се справя с напрежението и какво трябва да направи, за да достигне до заветната си цел:

"Нещата опират повече до психиката, отколкото до физиката. Чувствам се отлично в момента, като мога да прекарвам по няколко часа на корта всеки ден, но трябва да се опитам да овладея изцяло емоциите. Честно казано дори се чувствам по-спокоен за изхода на мача, когато той се провеждва в 3 от 5 сета, така че по-сериозните трудности за мен са тези извън корта и справянето с всички тези очаквания.

Опитвам се да остана в настоящето, да не мисля прекалено напред и да се възползвам максимално от сегашния момент. Мотивацията ми е огромна, само че останалите играчи също искат да се представят силно в надпреварата. Надявам се накрая да мога да сложа ръцете си върху трофея. Точно пради тази причина съм тук и се опитвам всекидневно да бъда възможно най-добрата своя версия.

Източник: Tennishead.net

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Ключът към спечелването на "календарния шлем" се крие в моята психика Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook