Джокович: Краката ми просто ги нямаше, но съм горд с постигнатото и ще се върна по-силен

от в 08:02 на 13.09.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович бе подложен на огромно медийно внимание, което със сигурност е изсмукало не по-малко от неговите сили, отколкото самите тежки битки, които трябваше да води на кортовете в Ню Йорк през последните две седмици. Изглежда сърбинът не е могъл да издържи на цялото това физическо и ментално натоварване, ако трябва да съдим от думите му в неговата последна пресконференция по време на US Open:

"Медведев насочваше отлично ударите си и беше много решителен. Той наистина се представи на най-високото си ниво. Моите крака просто ги нямаше, сервисът също отсъстваше, допуснах множество непредизвикани грешки и като цяло бях под обичайните си стандарти. Изпитвам разочарование, защото можех и трябваше да се представя по-добре, но същевременно се радвам за него, тъй като е страхотно момче и го заслужава. Смяната на поколенията е неизбежна, голяма част от младите са наистина страхотни тенисисти и вярвам, че ще задържат интереса на феновете към спорта, само че по-опитните все още сме тук.

Иска да продължавам да печеля трофеи от Големия шлем, както и да се състезавам за родината си. Това са нещата, които истински ме мотивират, но цялостно смятам, че тенисът се намира в добри ръце. Не успях да се справя днес, макар че определено трябва да бъда горд с постигнатото през сезона и във времето съм се научил да преодолявам дори най-тежките поражения. Ще се опитам да извлека нужните уроци, да стана по-силен и да продължа напред" - завърши световният номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Краката ми просто ги нямаше, но съм горд с постигнатото и ще се върна по-силен Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook