Джокович: Купа "Дейвис" и турнирите от Шлема са еднакво важни за мен

от в 17:16 на 02.12.2021
Мирела Николова

Новак Джокович неведнъж е засвидетелствал забележителната си любов към Сърбия и никога не е пропускал възможността да представлява родината си. Важността на отборните надпревари за него проличава както от вълнението му по време на двубоите на сънародниците си на Купа "Дейвис", така и от факта, че световният №1 се раздава изцяло във всеки един мач, в който играе за страната си, въпреки изтощителния си сезон дотук.

След като през вчерашния ден сърбите намериха място в полуфиналната фаза, Ноле не успя да скрие радостта си и в последвалата пресконференция заяви, че този турнир е също толкова важен за него, колкото и всеки един от Големия шлем.

"Често говоря за важността на "мейджър" надпреварите, но винаги, когато ми е бил задаван въпросът кои турнири имат най-голямо значение за мен, съм казвал, че това са четирите Шлема и отборните състезания. Купа "Дейвис" е сред най-големите ми цели през сезона. 

Чувствам се изключително мотивиран и щастлив да бъда част от отбора. Ще се опитам да бъда на разположение на момчетата винаги, защото отборните състезания, особено Купа "Дейвис", пораждат най-красивите емоции в мен", добави още първата ракета на света.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Купа "Дейвис" и турнирите от Шлема са еднакво важни за мен Мирела Николова
Теми:  
atp | купа дейвис | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook