Джокович: Медиите се отнесоха зле с мен, защото се противопоставих на масите

от в 19:27 на 05.10.2022
Калоян Соколов

 

Новак Джокович твърдо отказва да си постави ваксина против COVID-19 и именно това решение му костваше участието в редица големи турнири през настоящия сезон, най-значимите от които бяха Аустрелиън Оупън и Откритото първенство на САЩ. Още в началото на годината обаче сърбинът бе категоричен, че е наясно какво може да загуби, взимайки подобно решение, и е готов изцяло да понесе последствията от това. Позицията на 21-кратния шампион от Големия шлем остава непроменена и до днес, като на пресконференцията си след триумфа в Тел Авив през неделния ден белградчанинът заяви, че няма намерение да се ваксинира дори и това да му коства големите трофеи или негативен имидж в медиите.

"Оставам верен на ценностите си и нещата, в които вярвам. Уверен съм в свободата на избор и смятам, че всеки човек трябва сам да преценява какво да прави със своето тяло. Затова и взех своето решение, което ме лиши от възможността да се състезавам на два турнира от Големия шлем и го приемам.

Ще понеса последствията от действията си, но ще остана верен на себе си. Всичко това ме постави под светлината на прожекторите за големи период от годината и до голяма степен ми създаде негативен имидж. Медиите не бяха особени мили с мен, само че вече съм го изпитвал, защото те обикновено постъпват така, когато някой се противопоставя на масите. Просто трябва да преглътна тези обстоятелства, да изляза отново на корта и да покажа нещото, което правя най-добре, а именно да играя тенис", завърши световният №7.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Медиите се отнесоха зле с мен, защото се противопоставих на масите Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook