Джокович: Много хора искат да се откажа от тениса, но няма да им доставя това удоволствие

от в 10:55 на 27.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович признава, че вече отказването от спорта е в дневния му ред, след като всички големи шампиони от неговото поколение са се оттеглиха или са напът да го направят. 24-кратният "мейджър" носител обаче даде да се разбере, че все още е гладен за успехи и засега смята да разочарова своите недоброжелатели, намеквайки как вероятно немалко хора очакват неговото слизане от голямата тенис сцена.

"Ясно е, че краят е много по-близо от началото. Роджър вече го няма, а Анди и Рафа също са напът да го последват много скоро. Вече ви казах, че с това до голяма степен ще си отиде една цяла тенис ера, но тя не може изцяло да бъде счетена за приключила, докато един от нас е все още активен състезател. Ще ви излъжа, ако ви кажа, че вече не съм си мислел за евентуално оттеггляне и кариерата ми несъмнено е по-скоро към своя финал, но все още се наслаждавам на това да се състезавам и ще продължа да го правя, докато това е така.

Знам, че много хора искат тази ера вече да приключи и се надяват да се откажа възможно най-скоро, но нямам намерение да им доставя това удоволствие към този момент. През последните 15 години съм чувал десетки пъти как поколенията вече са се сменили, но все още съм тук и продължавам да се боря за най-големите отличия" - сподели Джокович в своята пресконференция преди старта на участието си в олимпийския турнир.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Много хора искат да се откажа от тениса, но няма да им доставя това удоволствие Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook