Джокович: Мога да стигна далеч в Париж, но липсата ми на мачове е опасна

от в 19:43 на 31.10.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович ще се завърна в игра за пръв път от Откритото първенство на САЩ насам, а това ще се случи на Мастърса в Париж, където сърбинът е петкратен шампион. Балканецът вече е във френската столица и даде задължителната си пресконференция преди турнира, като сподели следното на нея:

"Вълнувам се да бъда отново тук. Беше изтощителен сезон, който изискваше сериозни психологически усилия. В крайна сметка съм щастлив да бъда отново на корта и мога да кажа, че тренирам добре през последните седмици. Мога да се представя силно и да стигна далеч в надпреварата, но се опасявам от липсата си на мачове. Целта ми до края на сезона е да го завърша като лидер в световната ранглиста и да спечелим заедно със сръбския отбор финалите на Купа "Дейвис".

Ще реша дали да участвам на Аустрелиън Оупън, когато видя официалното изявление от страна на Tennis Australia. Дотогава няма да коментирам повече темата. Предстои да изчакам да видя какви ще бъдат финалните изисквания към състезателите, а впоследствие ще преценя как да постъпя.

Овациите, които получих на US Open бяха нещо специално. Може да не спечелих трофея, само че моята победа не беше извоювана с ракета в онзи ден. Изключително съм благодарен, защото чувството беше много различно, ако го сравним с обичайното такова през последните 15 години. Случилото се бе от огромно значение за моите емоции и се надявам да пренеса позитивната енергия в Париж" - завърши Ноле.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Мога да стигна далеч в Париж, но липсата ми на мачове е опасна Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | мастърс в париж | новак джокович | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook