Джокович: Може да е нереалистично, но ми се играе и на Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028-а

от в 09:58 на 05.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович заяви, че участието му на Олимпиадата в Лос Анджелис прз 2028-а не е изключено. Журналистите запознаха сърбина с изказването на неговия бивш треньор Мариан Вайда, според което "Джокера" със сигурност би се опитал да участва и на следващите Игри, ако загуби от Алкарас. Победата вече е факт, но самият Джокович няма никакво намерение да спира дотук и въпреки 37-те си години, то той си отваря вратата за еветуално един последен олимпийски турнир.

"Мариан трябва да знае, че така и така на мен ми се играеше в Лос Анджелис. Обожавам да играя за своята страна, особено когато става въпрос за Олимпиадата или Купа "Дейвис. Няма нищо по-хубаво от това да бъдеш част от отбор и да печелите заедно, което е рядка възможност за нас тенисистите. Ето, че и Виктор (Троицки) дойде, за да ме прекъсне. Сигурно си мисли, че съм се побъркал и е нереалистично. Може да е тук, за да ми се подиграва, или просто не е много щастлив от перспективата да бъде още 4 години заедно с някой като мен.

Ако трябва да бъда сериозен, усещах Олимпиадата в Париж като последен шанс за златния медал. Този турнир се провежда само веднъж на 4 години, а аз все пак съм на 37 и не знаех още колко пъти бих бил в позиция да атакувам титлата. Бях много добре подготвен за надпреварата и не загубих нито един сет. Още след първите два кръга усетих, че това е моят голям шанс, защото играех наистина много добър тенис. Знаех, че ако някога се случи да си тръгна от Олимпиада със златния медал, то ще трябва да се случи тук и сега" - признава олимпийският шампион в Париж.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Може да е нереалистично, но ми се играе и на Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028-а Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook