Джокович: Надал е главният фаворит на всеки клей корт (видео)

от в 03:54 на 15.04.2019
Георги Христов

Новак Джокович може да е водач в световната ранглиста, но по време на сезона в Европа на червени кортове, смята за главен фаворит във всяко едно състезание Рафаел Надал. На първия АТР Мастърс 1000 в Монте Карло двамата отново може да премерят сили, а Рафа ще се бори за своята 12-а титла в Княжеството.

"Смятам, че Рафа очевидно е изявеният фаворит на всеки един клей корт и това няма да се промени. Той все още наоколо. Ако физически е здрав, определено е №1 на тази настилка - без съмнение," заяви сърбинът.

Надал не е играл официален мач, след като се отказа в полуфиналите на АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс заради проблеми с дясното коляно. Сега той ще се опита в Монако да стане първия тенисист с 12 титли от състезание от подобен ранг.

"Отвъд Рафа е доста равностойно. Зверев се справя добре на клей в последните години. Разбира се и Доминик Тийм. Роджър ще участва на клей този сезон, а това е чудесно за тениса. Равностойно се очертава," анализира сърбинът.

Джокович специално коментира завръщането на Федерер на клей. Швейцарецът няма да бъде в Монте Карло, но след това ще играе в Мадрид и на "Ролан Гарос".

"Определено липсваше на клей през миналата година. Разбирам го напълно. Със сигурност за спорта ни е по-добре да участва. Играе страхотно. В Дубай, Индиън Уелс и Маями спечели две от трите възможни титли и достигна още един финал. От него винаги може да се очакват силни изяви."

Самият Ноле не се представи оптимално в Калифорния и Флорида като отпадна съответно в трети и четвърти кръг. Сега той ще се бори за своята 33-а АТР Мастърс 1000 титла. "Това е спортът. Разбира се, че съм разочарован, тъй като смятах, че играя добре.В същото време ще се опитам да гледам позитивно на нещата. В последните 12 месеца показах страхотна форма. Достигнах полуфиналите и финалите на повечето турнири. Това ми дава увереност преди клей сезона."

До момента Новак има успеваемост на клей от 79% победи в кариерата си, а най-добрият по този показател сред активните състезатели, е Надал. Матадора има 92%.

"Очевидно клей кортовете са напълно различни като условия. Много изискващи са както физически и тактически, а също е нужно да си по-търпелив и издръжлив. Трябва да конструираш точките по различен начин. Тук в Монако вероятно кортовете са най-бавни. Моето ниво, а и на всички останали ще бъде подложено на изпитание. Затова сме тук," коментира Новак, който има 32 победи от 42 мача в турнира.

"Прекрасно е да играя у дома. Живея в града. Свикнал съм с базата в последните почти 15 години. Това определено един от, ако не и любимият ми турнир, така че нямам търпение да изляза на корта," допълни той.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Надал е главният фаворит на всеки клей корт (видео) Георги Христов
Теми:  
клей | монте карло | новак джокович | новак джокович - рафаел надал | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook