Джокович: Надал е най-големият фаворит за титлата на Ролан Гарос; след това съм аз

от в 10:33 на 22.05.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович е преглъщал цели 8 поражения от Рафаел Надал в Париж и това беше основната причина световеният номер едно да спечели първата си титла на Ролан Гарос чак през 2016-та година. Сега обаче Матадора тъкмо се завърна от контузия и не можа да достигне до 1/4-финалите на нито един от подготвителните турнири на червени кортове.

Изглежда този факт по никакъв начин не кара Джокович да отписва своя голям съперник и дори сърбинът призна как фаворизира 14-кратния шампион в турнира и за тазгодишното издание на надпреварата във френската столица:

"Тази година нещата изглеждат по-отворени. Каспър Рууд със сигурност е един от кандидатите да спечели турнира. Няма как да не споменем Александър Зверев, Стефанос Циципас и Андрей Рубльов, които спечелиха трите най-големи клей турнири досега през сезона. Когато обаче говорим за Ролан Гарос, и Рафаел Надал ще бъде участник, той винаги ще е големият фаворит за мен.

Сега със сигурност нещата са по-различни с моментното му ниво на игра, но говорим за Надал на Ролан Гарос. След това бих поставил себе си, ако се чувствам и играя добре. Бих казал, че обикновено ставам различен и по-силен играч, когато говорим за Ролан Гарос и останалите турнири от Големия шлем" - коментира водачът в световната ранглиста, който пропусна да спомене имената на Карлос Алкарас и Яник Синер.

Източник: Sportskeeda

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Надал е най-големият фаворит за титлата на Ролан Гарос; след това съм аз Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook