Джокович, Надал и другите тенис звезди за трагедията с "Нотр Дам"

от в 13:15 на 17.04.2019
Теодор Кафеджиев

Една от емблемите на Париж, а и на цяла Европа - катедралата "Нотр Дам дьо Пари" (Notre Dame de Paris), пострада тежко след пожар. Случилото се предизвика множество реакции по целия свят, а водещите тенисисти не останаха безучастни. Самата катедрала е и символ на ролята на Париж като един от духовните центрове на Европа.

Както е известно катедралата е създадена преди близо 700 години и е сред най-атрактивните места за туристите във френската столица.

"Шокиращо беше да видя за случилото се - това е сред най-важните религиозни и културни места в Европа. Тъжно е да видим как едно свещено място се разпада така. Моите молитви са с парижани и всички французи. Дано Нотр-Дам отново да просъществува," заяви Новак Джокович.

"Шокиран съм от кадрите, които видях в Париж. Изпращам подкрепата си за всички парижани и французи," написа в социалните мрежи и Рафаел Надал.

"Както за всеки друг, беше наистина тъжно и за мен. Крайно неприятно ми стана като видях кадрите. Париж си е Париж и толкова много хора специално го посещават. Преди месец бях там. Заведох децата ми с лодка по Сена. Много съм тъжен от случилото се," каза от своя страна Жил Симон.

Жо-Вилфред Цонга също се включи: "Това е нещо много тъжно за всеки французин, а също и за целия свят, тъй като това е изключително значим монумент. Беше много специално място за Париж, което ме правеше горд. Тъжен съм за случилото се."

"Мисля, че много французи са разочаровани от случилото се в Париж с Нотр-Дам. Всеки от нас се радва на красивия ни град и е горд с Париж. Шокиращо беше да видим Нотр-Дам в пламъци. Това е чудесно и емблематично място и щом си в Париж няма как да не оцениш красотата му," допълни и специалистът при двойките Пиер-Юге Ербер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович, Надал и другите тенис звезди за трагедията с "Нотр Дам" Теодор Кафеджиев
Теми:  
жил симон | жо-вилфред цонга | новак джокович | нотр дам | париж | рафаел надал | ролан гарос | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook