Джокович, Надал и Федерер затова как запазват мотивация (видео)

от в 13:53 на 12.03.2019
Георги Христов

В последните години в мъжкия тенис безспорно доминират трима души - Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал. Но как те продължават да са мотивирани след 30-годишна възраст и толкова много успехи зад гърба си?

"Всички те обичат играта. Обичат спорта. Те са изключителни в това, което правят. Феновете трябва да са благодарни, че тази история продължава," смята Джим Къриер.

"Страхотни са. Това, което прави Роджър на 37, е просто изумително. Да продължава да играе на толкова високо ниво - наскоро спечели и своята титла №100. Тези състезатели промениха играта в много отношения. Всички си мислим, че ще се откажат, но те могат да напишат още история. Нека видим", допълва Томи Хаас.

"Мисля си, че просто много ми харесва да играя тенис. Да играя и с децата ми. Харесва ми да играя тенис както на централния корт, така и на страничните. Щом имаш такава настройка, всичко ти се получава естествено и лесно," споделя самият Федерер.

"Аз просто се наслаждавам на това, което правя. Обичам тениса. Обичам състезанието - искам да печеля всеки турнир, в който участвам," казва и Рафаел Надал в същата връзка.

"Горд съм да бъда в компанията на тези двама души. Преди десет години вероятно щях да дам друг отговор. Нашите съперничества доведоха да развием играта си и да търсим начини да надиграваме останалите," анализира Новак.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович, Надал и Федерер затова как запазват мотивация (видео) Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook