Джокович надви Чилич и запази шансовете на Сърбия за финал в Купа "Дейвис"!

от в 20:55 на 03.12.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович за пореден път трябваше да измъква Сърбия по време на отборната надпревара за "Купа Дейвис", след като хърватите взеха изненадващ аванс в сблъсъка благодарение на успеха на световния номер 279 Борна Гойо над Душан Лайович. Така 20-кратният шампион от Шлема беше задължен да постигне победа в срещата си с Марин Чилич, за да запази шансовете на западните ни съседи за класиране във финала.

Лидерът в световната ранглиста пък за пореден показа колко силен е под напрежение и не остави никакви шансове на бившия победител от Откритото първенство на САЩ, надигравайки го с рутинното 6:4 6:2. По този начин всичко ще се реши в сблъсъка на двойки между двете държави, където световният номер едно ще обедини сили с Никола Чачич в опит да преодолее съпротивата на Никола Мектич и Мате Павич, които са най-силният тандем в хода на годината.

Срещата между Чилич и Джокович започна изключително равностойно, като всеки един от играчите имаше ранните си шансове за пробив, но сервиращите вземаха нещата в свои ръце при решителните точки и равенството в резултата продължаваше да властва. Бившият номер 3 върна лентата назад с представянето си, което беше изпълнено с невероятни изпълнения и дори Джокович беше безпомощен пред агресията на опонента си. 

Сърбинът обаче дочака своя момент при 4:4, когато Чилич на няколко пъти прибърза при опитите си да завърши от форхенд, а това донесе на Джокера първия пробив в срещата. Впоследствие аутсайдерът веднага получи възможност да отговори с рибрейк, само че Ноле показа нерви от стомана и прибави откриващия сет към актива си.

Втората част се превърна в истински рецитал от страна на световния номер едно, който вече ставаше все по-уверен на ретур и вече редовно наказваше по-слабите втори подавания на съперника. 198-сантиметровият състезател пък вече изглеждаше като бледа сянка на себе си и просто не можеше да намери очертанията на корта, а това до голяма степен предреши изхода на битката и скоро Джокович можеше да вдигне победоносно ръце във въздуха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович надви Чилич и запази шансовете на Сърбия за финал в Купа "Дейвис"! Калоян Соколов
Теми:  
купа дейвис | марин чилич | новак джокович | Обзори | сърбия | хърватия

Коментари





Следвайте ни в Facebook