Джокович не бил разбран правилно по скандала със заплащането в тениса

от в 02:23 на 23.03.2016
Tennis.bg

Новак Джокович публикува специално обръщение, за да направи уточнение по своя коментар за разпределението на наградните фондове в мъжкия и женския тенис.

Сърбинът обясни, че от АТР трябва да се борят за по-големи наградни фондове във връзка с изказването на вече бившия изпълнителен директор Реймънд Мур, който обясни как "жените трябва на колене" да благодарят на мъжете за подобрените си условия.

Ето и неговото изявление:

"След еуфорията и адреналина около победата в неделя направих коментари, които не отразяват по най-добрия начин мнението ми. Искам да уточня някои неща.

"Знаете, че за мен е особено важно развитието на играта и всички играчи. Тенисът ми е помогнал толкова много през целия живот и сега съм в тази позиция благодарение на него. Струва ми се, че е нужно да обсъдим по-справедливо разпределение на средствата - това важи и при мъжете, и при жените. Трябва да се борим за това, което заслужаваме. Далеч нямам предвид да противопоставяме половете, а просто всички тенисисти да са възнаградени според играта и усилията си.

"Тенисът е спортът, който обичам и ми е дал възможност да помагам на други преследващи своите мечти. Моята позиция е такава и искам да се извиня, ако някой е възприел неправилно казаното."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович не бил разбран правилно по скандала със заплащането в тениса Tennis.bg
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook