Джокович: Не искам да съм арогантен, но догодина мога да спечеля 4-те Шлема и Олимпиадата

от в 11:16 на 24.11.2023
Калоян Соколов

"Догодина има възможност да бъдат спечелени 4 титли от Шлема и златен олимпийски медал" - това заяви Новак Джокови веднага след победата си над Яник Синер в двубоя за трофея на финалите на ATP и на всички тенис фенове беше ясно, че това не са думи хвърление на вятъра, а явните цели на световния номер едно за сезон 2024.

Сърбинът вече е подобрил почти всички рекорди в мъжкия тенис, но олимпийската титла продължава да му убягва през годините, като досега може да се похвали само с един бронзов медал от 2008-а година на Игрите в Пекин, а освен това досега е спечелил точно 98 купи на ниво ATP и продължава да изостава от Роджър Федерер (103) и Джими Конърс (109) по този показател.

"Готов съм за предизвикателството да спечеля всички големи титли догодина. Просто мисля как да остана здрав за точно тези състезания. Не искам да звуча арогантно, но познавам себе си достатъчно добре и мога да спечеля тези турнири. Звучеше нереалистично и да завоювам три титли от Шлема тази година, а ето, че се случи. Би било прекрасно, ако подобря и рекорда на Джими Конърс по брой титли" - сподели Джокович.

Източник: Punto De Break

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Не искам да съм арогантен, но догодина мога да спечеля 4-те Шлема и Олимпиадата Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook