Джокович: Не мога да кажа, че има смяна на караула, докато съм конкурентен на най-добрите

от в 11:14 на 17.10.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович отказа да признае, че смяната на караула в тениса е вече факт. Легендарният сърбин съвсем скоро ще остане последния активен състезател от Голямата четворка, след като Рафаел Надал обяви намеренията си да се откаже от тениса през следващия месец, но изглежда Джокович все още няма намерение да се предава пред настъпващите млади таланти и е готов да продължи да се бори с тях.

Не мога да кажа черно на бяло, че имаме смяна на караула, защото самият аз принадлежа към "старата гвардия" и би означавало, че вече не мога да се състезавам наравно с най-добрите млади играчи, ако призная подобно нещо. Със сигурност този процес е в ход, но се изисква време, за да бъде завършен и ми се струва, че хората започнаха да говорят за нещо подобно твърде отдавна и твърде рано.

Истина е, че имаме някои нови млади момчета, но на върха са все още играчи като Медведeв, Зверев и Циципас, които вече са сред най-опитните в Тура и изглежда, че ще се задържат за известно време там със следващата генерация тенисисти.

Двамата, които наистина се отличават са Алкарас и Синер, които развиха едно невероятно съперничество през последните 12 месеца, а точно съперничествата привличат зрителите. Това важи дора за хората, които принципно не следят тениса, но са любопитно да видят едно противопоставяне на различните характери и стилове, което в момента ни предлагат Карлос и Яник.

Източник: Vogue

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Не мога да кажа, че има смяна на караула, докато съм конкурентен на най-добрите Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook