Джокович не срещна проблеми в откриващия си мач и стартира с рутинна победа

от в 23:09 на 01.06.2021
Мирела Николова

Новак Джокович откри кампанията си на Откритото първенство на Франция с категорична победа в последователни сетове над Тенис Сандгрен. Първият в света не изпусна от контрол събитията на корта от първата до последната точка и заслужено се поздрави с крайната победата - 6:2 6:4 6:2 за точно 2 часа игра. В битка за място в трети кръг сърбинът ще се изправи срещу Пабло Куевас, който на старта надви Лука Пуй.

Джокович стартира двубоя на много високи обороти и още от началните минути на мача доминираше всяко едно от разиграванията. През по-голямата част от времето американецът изпадаше в глуха защита и рядко успяваше да парира страхотните атаки на световния №1, което, в съчетание с безупречното представяне на сърбина на собствен сервис, доведе до осъществяването на два пробива в полза на Ноле, който без излишни затруднения поведе в отделните части.

Вторият сет предложи далеч по-голяма интрига, тъй като, макар отново да реализира брейк в първия сервис гейм на Сандгрен, фаворитът в срещата на няколко пъти бе изправен пред серия от брейкболи. Точно в тези деликатни моменти обаче сръбският представител успяваше да намери помощта на своя начален удар и да опази преднината си. Той поддържаше пробива аванс жив до края на частта и така се доближи на крачка от крайния успех.

В решителния трети сет Тенис изглеждаше все по-обезсърчен, а нервните изблици от негова страна не бяха рядкост. На абсолютно противоположния полюс пък беше Джокович, който вече съвсем бе "навлязъл в зоната си" и тотално надиграваше своя съперник. Това спомогна за реализирането на два брейка от страна на водача в ранглистата, които му гарантираха място в следващата фаза на турнира.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович не срещна проблеми в откриващия си мач и стартира с рутинна победа Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook