Джокович: Не съжалявам, че пропуснах US Open; знаех какви ще са последствията

от в 16:04 на 23.09.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович наскоро трябваше да преживее поредно тенис разочарование, след като не получи възможност да играе на US Open. Правителството на САЩ не направи изключение за 21-кратния шампион от Шлема и продължи да следва своята политика, а именно да не допуска неваксинирани чужденци в страната си. Изглежда обаче тези обстоятелства не са повлияли негативно на сърбина, който показа добро настроение преди да се включи в отборното състезание Laver Cup, чийто старт вече беше даден през днешния ден:

"Не, не изпитвам никакви съжаления. Тъжен съм, че нямах възможност да играя, но сам взех това решение. Знаех какви ще бъдат последствията и ги приех. Поздравих Алкарас за титлата, която беше спечелена в невероятен стил, имайки предвид всички изиграни от него петсетови мачове. Той е едва на 19 години, а вече е номер едно в света. Впечатлявящо е какво е постигнал досега. Карлос е страхотно допълнение към нашия спорт, като вече далеч не е проста претендент за бъдеща звезда. Алкарас е настоящето на спорта.

"Що се отнася до мен, то не съм свикнал през последните 15-20 години да имам толкова дълги паузи преди турнирите, само че обстоятелствата са такива. Вълнувам се, че ще мога да участвам на Laver Cup, както и на останалите турнири от сезона на закрити кортове. Все още чакам да разбера дали ще имам право на участие в Мелбърн догодина, но въпросното решение не е в мои ръце. Надявам се скоро да получа положителни новини по въпроса" - сподели балканецът по време на последната си пресконференция.

Източник: Sportskeeda

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Не съжалявам, че пропуснах US Open; знаех какви ще са последствията Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | us open | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook