Джокович: Не знам дали ще мога да продължа в турнира

от в 20:00 на 12.02.2021
Диана Андреева

Световният номер едно Новак Джокович реализира впечатляваща победа над Тейлър Фриц по-рано днес и така изпревари 20-кратния шампион от Големия шлем - Роджър Федерер, в класацията за брой на спечелени петсетови срещи.

Проблемите в днешния мач за сърбина бяха породени от травма, която той получи по време на двубоя, а повече около контузията си Джокович разкава в интервю. Ето какво каза той:

„Психически и емоционално се чувствам великолепно, огромно облекчение е да спечеля този мач. Спещата бе наистина уникално. Означава много за мен. Един от най-добрите моменти в моята кариера предвид обстоятелствата.

Не искам да говоря за болката, хората не го разбират. Начинът, по който се чувствах в началото на третия сет, чудех се, дали да не се откажа. Единствено можех да сервирам, това ме спасяваше в повечето случаи. Това беше единственият ми шанс да се задържа. В последната част нещата се подобриха, справях се на ретур, реализирах пробив, това бе ключово.

Много съм горд, но и съм притеснен. Не знам какво се случва, мисля, че е разкъсване. При един от ретурите преди медицинския таймаут си казах, че има нещо лошо. Нямам много опит с такива травми, не знам дали ще мога да продължа в турнира“


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Не знам дали ще мога да продължа в турнира Диана Андреева
Теми:  
джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook