Джокович: Няма да съжалявам при загуба, защото съм направил всичко, за да съм най-добрия

от в 12:36 на 11.06.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович днес ще излезе на корта в мач за историята, опитвайки се да се превърне в първия състезател, който достига до 23 "мейджър" трофея от създаването на спорта. Бившият номер едно съвсем естествено демонстрира увереност в собствените си сили преди началото на двубоя, но същевременно явно няма да бъде твърде суров със себе си, ако допусне поражение през днешния ден, съдейки по изказаната от него философия, която се старае да следва:

"Знам по-добре почти от всеки как да се подготвя за подобен финал. Каспър е специалист на червени кортове и беше финалист тук през миналия сезон, което казва достатъчно за неговото ниво. Мисля, че той е научил много уроци, след като игра срещу Рафа в миналогодишния финал и очаквам този път да бъде по-солиден и да вярва, че може да спечели. Най-важното е да съм напълно възстановен физически, за да бъда готов за евентуална петсетова битка.

Вярвам, че още преди да излезеш на корта, то ти трябва да си свършил 50 процента от работата си. Моята подготовка е изключително професионална и няма да изпитам съжаление, ако загубя, защото съм дал всичко от себе си, за да бъда най-добрия" - споделя 22-кратният шампион от Шлема.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Няма да съжалявам при загуба, защото съм направил всичко, за да съм най-добрия Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | Пресконференции | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook