Джокович няма спирка! Справи се с Чорич и грабна четвърти трофей в Шанхай

от в 13:08 на 14.10.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович спечели своя четвърти трофей за годината и 72-и за своята кариера, след като на финала на "Мастърс" турнира в Шанхай надви без особени трудности младия хърватин Борна Чорич след 6:3, 6:4.

Това бе трети мач между двамата и трета победа за сърбина, който продължава да няма загубен сет от този тенисист. Освен това по този начин Джокера продължава да има 100%-ова успеваемост в турнира. Той има до момента четири финала в Шанхай и е спечелил и рекордните четири пъти трофея.

Трофеят е 32-и за сърбина от "Мастърс" турнири и е поредното доказателство, че той се намира в страхотна форма и успя да си върне оптималното състояние от преди няколко години, когато печелеше трофей след трофей.

Освен това победата е 27-а за него в последните 28 мача. С този триумф сърбинът се доближи само на 215 точки от лидера в класирането Рафаел Надал и е с големи шансове скоро да се върне на върха на световната ранглиста. Още повече, че в момента Матадора лекува контузия и поради тази причина пропусна турнирите в Пекин и Шанхай. 

За Чорич пък остана утехата, че от утре ще бъде 13-а ракета в световната ранглиста, което е и негово рекордно класиране в нея. 

По време на първия сет всичко се реши след един единствен пробив, който падна в шестия гейм и бе в полза на Джокера. Като цяло сетът бе изравнен и нямаше дори други точки за пробив в геймовете, като пробивът дойде от единствената точка за пробив в целия сет, която бе за сърбина. 

Вторият сет започна повече от добре за сърбина и той проби още на старта, a в деветия гейм Ноле изпусна аванс от 0:40 и три мачбола при сервис на противника. Все пак в десетия гейм той си взе подаването и така спечели срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове




Оцени тази статия:
Джокович няма спирка! Справи се с Чорич и грабна четвърти трофей в Шанхай Калоян Пламенов
Теми:  
борна чорич | новак джокович | тенис | тенис турнир в шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook