Джокович: Никога не сме били приятели с Федерер и Надал; невъзможно е при това съперничество

от в 16:14 на 17.05.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович изрази позиция, че няма как да бъде приятел с най-големите си съперници на корта, а именно Роджър Федерер и Рафаел Надал. Голямата тройка на мъжкия тенис се събра в един отбор за бенефиса на швейцареца по време на Laver Cup и прекара известно време заедно край корта и на различни събития извън него, но сърбинът е категоричен, че това няма как да се случи при нормални обстоятелства към този момент и има ясно изразена дистанция между него и другитe две легенди:

"Никога не сме били приятели, защото това е невъзможно между толкова големи съперници, но никога не сме били и врагове. Винаги съм изпитвал уважение към Федерер, който е един от най-великите тенисисти за всички времена и имаше огромно влияние върху развитието на нашия спорт, но не е имало никаква близост между нас.

С Надал нещата са малко по различни. Той е само една година по-възрастен от мен, като и двамата сме зодия близнаци. В началото дори на два пъти сме вечеряли заедно, само че се оказа непосилно да поддържаме приятелство. Същевременно изпитвам огромно уважение и възхищение към него. Двамата с Федерер имаха огромна роля в моето израстване на корта и извън него. Благодарение на тях, се превърнах в човека, който съм в момента.

Преживените мигове заедно ще ни обединяват завинаги. Изпитвам благодарност към обстоятелството, че те двамата са били част от живота ми през цялото това време. Ако трябва да бъда честен, то последните 15 години протекоха по такъв начин, че съм виждал Надал по-често от майка си" - завърши шеговито световният номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Никога не сме били приятели с Федерер и Надал; невъзможно е при това съперничество Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook