Джокович: Никога няма да забравя случилото се в Австралия, то ще остане с мен завинаги

от в 18:59 на 29.12.2022
Мирела Николова

Началото на 2022-ра година бе белязано от скандала с депортацията на Новак Джокович от Австралия, след като тогавашният световен номер едно не бе допуснат да влезе в страната заради отказа си да се ваксинира. Въпреки че съдът официално призна правото на сърбина да пребивава в Австралия посредством "медицинско изключение", то в крайна сметка след еднолично решение на тогавашния министър на имиграцията Алекс Хоук балканецът бе депортиран, а визата му - отнета за период от 3 години.

Все пак визата на 21-кратния шампион от Шлема бе възстановена след встъпването на новото правителство в Авсралия, благодарение на което той получи възможност да влезе в държавата тази година и да преследва десета титла на Откритото първенство на Австралия. Той вече пристигна на Зеления континент и провежда усилени тренировки за старта на новия сезон, а днес даде и първата си пресконференция пред австралийските медии, по време на която коментира събитията от изминалата година.

"Човек не може да забрави подобни събития. Това е едно от онези неща, споменът от които не може да бъде заличен и те остават в съзнанието ти до края на живота. Беше нещо, което не бях изпитвал никога преди и да се надяваме, че няма да ми се наложи да се сблъскам с нещо подобно отново. Дълго време не ми беше лесно да преглътна случилото се преди 12 месеца. Това бе ценен житейски опит за мен и никога няма да го забравя, но въпреки всичко трябва да продължа напред.

Завръщането ми в Австралия говори достатъчно за нагласата ми към тази страна, за начина, по който се чувствам, играейки тук. Негативните събития от миналата година не могат да засенчат всичко, което съм преживял в Мелбърн и Австралия през кариерата си. Идвам тук с позитивна нагласа. Усещам Мелбърн много близо до сърцето си, а Аустрелиън Оупън ми е любимият турнир от Големия шлем, за което свидетелстват и резултатите ми през годините", категоричен е сърбинът, който ще открие сезона си с участие на АТР 250 надпреварата в Аделаида (1-8 януари).

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Никога няма да забравя случилото се в Австралия, то ще остане с мен завинаги Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook