Джокович обърна Гришо, битката за първото място продължава

от в 19:25 на 03.11.2016
Искрен Минчев

Григор Димитров приключи настоящия тенис сезон с поражение от световния №1 Новак Джокович. Сърбинът достигна четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Париж след обрат - 4:6, 6:2, 6:3 за над два часа игра.

Това е шеста победа от седем мача за Джокович в преките срещи с родния талант. Шампионът от последните три сезона в Париж продължава и битката за първото място в ранглистата с Анди Мъри, който играе по-късно тази вечер.

В същото време за Гришо това бе последен официален турнир за него през настоящата година. Очаква се от седми ноември той да се изкачи до 17-а позиция в класацията на АТР.

Първият критичен момент за Новак в мача бе при 1:1, когато той направи двойна грешка и изостана 15:40. Поставеният под №14 се възползва и реализира втората. Последва епичен гейм от близо 15 минути, в който Григор пропусна няколко шанса да затвърди пробива, допусна двойни грешки и в крайна сметка бе наказан - 2:2. В петия гейм Джокович спаси три поредни точки за пробив с асове, но все пак при четвъртия отново загуби подаването си. До края Григор не остави шанс на опонента и затвори тази част с 6:4.

След почивката Джокович стартира много добре и поведе с 2:0, след като обърна първия сервис гейм на Григор, изоставайки 15:40. Българинът му помогна и с двойна грешка.

При 3:1 Джокович стъпи на криво и поиска намеса на физиотерапевт, но успя да продължи мача. В крайна сметка той успя да продължи битката и да доведе ситуацията до трети сет.

Джокович взе втори пробив за 6:2 и то след двойна грешка на българина. Димитров завърши с общо 19 непредизвикани грешки и три двойни.

В решителния трети сет Джокович започна изключително силно, а Григор изглеждаше разколебан и далеч от нивото си от първия сет. Резултатът набъбна много бързо до 3:0 за лидера в ранглистата и той не даде повече шансове на съперника си, който завърши с цели 55 непредизвикани пропуски.

Димитров обаче продължава участието си на двойки, където участва в тандем с Айсам-Ул-Хак Куреши (Пакистан). Днес станаха ясни имената на съперниците им на четвъртфиналите - Филип Колшрайбер (Германия) и Доминик Тийм (Австрия).

Така в следващата фаза Ноле ще се изправи срещу Марин Чилич, който отстрани Давид Гофен. Досега Джокович води с 14:0 на хърватина като не е губил сет от него от 2014-а.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович обърна Гришо, битката за първото място продължава Искрен Минчев
Теми:  
григор димитров | новак джокович | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook