Джокович: Очаквам огромна битка; Алкарас ще печели много, когато се откажа след 15 години

от в 11:09 на 14.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович обсипа с комплименти Карлос Алкарас преди финалния им сблъсък на Уимбълдън. 24-кратният "мейджър" носител несъмнено изпитва огромно уважение към с 16 години по-младия си съперник, но самият сърбин отдавна е доказал, че възрастта е само число и самият той се пошегува с това, отправяйки предупреждение към испанеца, че той може и да спечели много трофеи за в бъдеще, но това ще се случи чак след около 15 години, когато самият Джокович вече не е на тенис сцената.

"Той е толкова млад, а вече има 3 спечелени титли от Шлема и е на крачка от 4-та. Изненада всички ни през миналата година, когато игра толкова силно на тревата, печелейки  в Куинс и на Уимбълдън. За мен не беше чак такава изненада какво постигна на Ролан Гарос и US Open. Все пак е от Испания, израснал е върху червената настилка и има подходящия стил на игра, за да печели тези турнири.

Не крия обаче, че е невероятно да наблюдаваш Карлос на тревата през последните 2 години. Виждам много сходства между нас по отношение на качеството ни да се адаптираме към различните условия и настилки. Бих казал, че това е неговата основна силна страна, защото има нужните качества да бъде еднакво добър на всички покрития. Алкарас може бързо да се адаптира към играта на всеки един съперник и е напълно завършен тенисист. Невероятно е какво е постигнал на толкова ранна възраст. Вече изказах своето мнение, че той ще спечели много титли от Шлема за в бъдеще, но този път ми се иска да станем свидетели на различна развръзка. Със сигурност обаче това е последното негово желание.

Карлос е един от най-великите 21-годишни тенисисти някога, има балансиран начин на живот, прекрасно семейство и голяма харизма. Надявам се да ме остави да взема поне тази титла, а след това обещавам да го подкрепям, когато се откажа от тениса след около 15 години и той да започне да печели по-често. Шегата настрана. Той вече ме е побеждавал на финала тук и не очаквам нищо различно от огромна битка на корта. Ще трябва да покажа най-доброто от своите способности, за да мога да го победя" - коментира 7-кратният шампион преди финалния сблъсък.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Очаквам огромна битка; Алкарас ще печели много, когато се откажа след 15 години Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алакрас | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook