Джокович победи Чилич и е само на победа от Кариерен "Златен мастърс"

от в 23:53 на 18.08.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович се класира на финала в Синсинати, след като надви Марин Чилич след 6:4, 3:6, 6:3 за 2 часа и половина игра.

По този начин сърбинът е само на победа от Кариерен "Златен мастърс", тъй като това е единственият турнир от ATP 1000, който не е печелил през своята кариера.

В първия сет сърбинът проби в третия гейм и това бе достатъчно, за да вземе частта. Във втория сет обаче всичко вървеше в полза на Чилич и хърватският тенисист дръпна с 5:1 гейма след пробиви във втория и шестия гейм.

Силите на Ноле стигнаха да върне един от пробивите, но в крайна сметка загуби сета. В третия решителен сет Джокович поведе с пробив в петия гейм, но последва моментален рибрейк.

Все пак сърбинът проби отново за 5:3 в осмия гейм и след това си взе най-важното подаване.

На финала той ще срещне Роджър Федерер или Давид Гофен, които ще се изправят в другата 1/2-финална двойка. До момента Джокович има на сметката си пет финала в тази надпревара, но ги губи и петте.

За последно той игра финал в Синсинати през 2015 година, когато загуби от Роджър Федерер. Интересното е да се отбележи, че той е загубил три от петте си финала срещу швейцареца, който може да срещне утре.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович победи Чилич и е само на победа от Кариерен "Златен мастърс" Калоян Пламенов
Теми:  
марин чилич | новак джокович | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook