Джокович показа класата си и на двойки и осъществи страхотен обрат в Майорка

от в 19:37 на 22.06.2021
Мирела Николова

Преди малко повече от седмица Новак Джокович триумфира на Откритото първенство на Франция, печелейки своята 19-а титла от Големия шлем, веднага след което се отправи към Майорка, за да се включи в надпреварата от категория АТР 250 там, но не в амплоато, в което сме свикнали да го виждаме. Сърбинът взе наглед нестандартно решение да участва в двойковия турнир рамо до рамо с Карлос Гомес-Ерера, с когото са в приятелски отношения от дълги години.

Оказва се, че новосформираното сръбско-испанското дуо не е за подценяване, тъй като през днешния ден реализира впечатляващ обрат на старта срещу Томислав Бъркич и Никола Чачич. В решителния сет Джокович и неговият съотборник трябваше да спасяват 2 мачбола, но това не ги притесни и те се поздравиха с крайната победа - 5:7 6:4 13:11. В следващата фаза обаче ги очаква далеч по-сериозно препятствие в лицето на първите поставени в схемата и специалисти на двойки - Орасио Себайос и Марсел Гранойерс. 

Откриващата част се развиваше напълно равностойно, като всеки от тандемите бе изключително категоричен в изявите си от сервис линията и точките за пробив изцяло отсъстваха. Тайбрекът изглеждаше на една ръка разстояние, когато отборът на Джокович и Гомес допусна няколко грешки в дванадесетия гейм, които се оказаха решителни за изхода на сета в полза на техните опоненти. Във втората част един пробив в самото начало бе достатъчен за сръбско-испанското дуо да възстанови паритета в общия резултат и да станем свидетели на решаващ сет - дълъг тайбрек до 10.

Там сервиращите не бяха никак убедителни и минипробивите валяха един след друг. Въпреки че новосформираната двойка взе преднина от 7:4 точки, последва спад в нивото им и резултатът скоро бе изравнен. Оттам насетне двубоят се превърна в игра на нерви, от която победители излязоха Джокович и Гомес.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович показа класата си и на двойки и осъществи страхотен обрат в Майорка Мирела Николова
Теми:  
atp | Двойки | майорка | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook