Джокович потегли бавно, но завърши силно в първия си мач в Лондон

от в 17:21 на 16.11.2020
Марк Хаджижеков

Новак Джокович реализира рутинна двусетова победа над Диего Шварцман в дебютния си мач на тазгодишната надпревара в Лондон. Сърбинът се наложи след убедителното 6:3 6:2, за да излезе начело на група ,,Токио 1970". 

,,Джокера" все пак имаше нужда от известно време, за да свикне с условията на корта, като Шварцман се възползва от бавния старт на своя опонент по най-добрия начин, за да си издейства преднина от ранен пробив. 

Ноле обаче лека-полека започваше да намира ударите си, като световният номер едно съумя да реализира моментален рибрейк. Макар че резултатът сочеше равенство, бе ясно, че сърбинът набира плашеща скорост, която му позволяваше да води играта в по-голяма част от разиграванията. 

При 4:3 Джокович отново изигра силен гейм на ретур, за да се поздрави с нов пробив, а минути по-късно първият сет бе пратен в историята. Игровото преимущество на първия поставен започваше да става все по-явно, като точките в актива на фаворита в двубоя се сипеха една след друга. 

Шварцман, от друга страна, нямаше никаква идея как може да се противопостави на днешния си съперник, като аржентинецът набързо инкасира два пробива във втората част. Така не след дълго Джокович се поздрави с успеха и в тази част, за да се придвижи към първото място в своята група в турнира. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович потегли бавно, но завърши силно в първия си мач в Лондон Марк Хаджижеков
Теми:  
атр финали | диего шварцман | Лондон Мастърс | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook