Джокович: Поведението на Нори е позволено, но неспортсменско; отговорих му подобаващо

от в 12:20 на 17.05.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович може да е сред най-емоционалните играчи в световния тенис и това понякога да го е карало да прекрачва установените норми на поведение, но винаги е бил уважителен към съперника и го е поздравявал подобаващо след края на даден двубой. Вчера обаче световният номер едно дори не погледна Камерън Нори, когато дойде ред за ръкостискането между двамата, а причината се криеше в това, че британецът си позволи да удари топ поставеният със смач, въпреки че Джокович се беше обърнал с гръб към мрежата. Впоследствие пък шампионът от Рио взе медицински таймаут, точно когато на неговия съперник му предстоеше да сервира за крайната победа, а изглежда всичко това е дошло в повече на Ноле, който сподели следното по казуса в своята пресконференция:

"Гледах повторение на ситуацията, при която ме удари. Вероятно можем да кажем, че не е било нарочно. Не знам дали ме е видял. Обикновено винаги можеш да видиш къде е позициониран другия играч на корта, използвайки периферното си зрение. Топката беше много бавна и в непосредствена близост до мрежата. Обърнах се, защото точката беше свършил за мен. Не се ядосах толкова заради това, а по-скоро заради комбинация от различни неща, които започнаха от самото начало. Позволено му е да взема медицински таймаут, позволено му е да ме удря с топката, позволено му е да крещи "come on" в лицето ми, след като спечели разиграване.

Това са позволени неща, но останалите играчи знаем, че не е спортсменско да се отнасяме по този начин един с друг. Разбирал съм се добре с Камерън през всички години, откакто е в Тура и често см тренирали заедно. Той е добро момче извън корта и не разбирам защо се държи така по време на мачовете си.

Такива обаче бяха обстоятелствата днес. Той нажежи обстановката и аз му отговорих подобаващо. Няма как да позволя на някого да се държи по този начин и аз просто да клатя глава. Ще последва ответна реакция от моя страна. Това е всичко. Оставяме случилото се на корта и продължаваме напред" - завърши изказването на 22-кратния шампион от Шлема.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Поведението на Нори е позволено, но неспортсменско; отговорих му подобаващо Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | Пресконференции | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook