Джокович пред Кирьос: Понякога се питам какво правя още в Тура; пропускам моменти като баща

от в 08:31 на 16.05.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович вече повече от 15 години е в неизменна борба за най-големите титли и чупи рекорд след рекорд. Най-успешният тенисист за всички времена беше с нагласата преди началото на сезона, че е способен да спечели абсолютно всеки един голям трофей, но нещата не се развиха според очакванията и той ще пристигне на Ролан Гарос без нито един достигнат финал за цялата 2024-та.

Сърбинът пък признава пред своя съперник и приятел, Ник Кирьос, че за него вече е наистина трудно да намери вътрешна мотивация, за да продължи да следва собствените си стандарти през годините, а ето какво още сподели по този въпрос в подкаста на бившия финалист от Уимбълдън:

"Не си мисли, чеи ми е лесно. През годините съм опознал тялото си по най-добрия възможен начин и знам какво се изисква от мен, за да бъда на върха, така че не го приемам за някакъв вид мъчение, а просто като още едно предимство, което да отнеса със себе си на корта. Разбира се, има дни, в които просто не искам да ставам от леглото и не ми се прави абсолютно нищо. Аз също съм нормален човек. Все още обаче имам един мъничък 4-годишен Новак у себе си, който гори от нетърпение да играе тенис в Копаоник и е толкова влюбен в спорта, че е гладен за всички възможни успехи.

Същевременно обаче вече ми е трудно да се мотивирирам на моменти, защото у мен живее и един по-зрял Новак, който е баща и се пита какво все още правя на Тура, след като има толкова много неща за правене в живота извън тениса. Ужасно ми е мъчно за децата, когато съм на път и колкото по-добре играя, то това означава, че толкова по-дълго няма да ги виждам. Боли ме е от това, защото пропускам много важни моменти за един баща. Наскоро дъщеря ми за пръв път смени млечен зъб, а аз разбрах за тази случка по телефона и това ме убиваше отвътре" - сподели световният номер едно в "Good Trouble".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович пред Кирьос: Понякога се питам какво правя още в Тура; пропускам моменти като баща Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook